Aktiestrateg: Köpläge i amerikanska aktier

Deutsche Banks chefsaktiestrateg David Bianco bedömer att nästa större rörelse på det amerikanska S&P 500 kommer att vara uppåt, och det med så mycket som fem procent, skriver Business Insider med hänvisning till ett utskick till bankens kunder som gick ut under måndagen.

Det är inte första gången Bianco går in och rekommenderar kunder att köpa aktier när marknaderna är på nedgång. Under 2011 höjde han sitt mål för aktier som helhet och rådde kunder att köpa, ett råd han vid tidpunkten fick kritik för men i efterhand uppenbarligen hade helt rätt i.

Biancos prognosticerar nu att S&P500 når en nivå runt 2.200 som högst, ned något från tidigare estimat om 2.250. Han ser dock att en förutsättning är att den amerikanska ekonomin som helhet inte faller i recession.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från VECKANS FÖRETAG