Ålandsbanken: ”Avsevärd kurspotential” i Torsten Janssons New Wave

Aktien i New Wave fortsätter rusa och resan är långt ifrån över, enligt Ålandsbanken. "Vi ser en avsevärd kurspotential från nuvarande nivåer", skriver banken i ett morgonbrev.
Ålandsbanken: ”Avsevärd kurspotential” i Torsten Janssons New Wave - New Wave jpeg sista
Torsten Jansson, VD och grundare New Wave. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN & Tenson

New Wave höjde i samband med kapitalmarknadsdagen det långsiktiga målet om att nå en rörelsemarginal på 20%, från tidigare 15%. Någon precis tidshorisont när detta ska vara uppnått nämndes inte.

Beskedet fick aktien att rusa drygt 5% under tisdagen.

När profilklädesbolaget släppte sin rapport för det tredje kvartalet i november sade VD Torsten Jansson att New Wave behövede se över målet om bolaget fortsatte att överleverera.

”Marginaler på dessa nivåer hade jag faktiskt inte förväntat mig med tanke på den rådande konjunkturen”, sade Jansson till Afv i höstas.

Ålandsbanken skriver nu i sitt morgonbrev att ”motiven till att höja målet är dels att flera av bolagets mogna verksamheter har marginaler i närheten av målnivån, dels att många pågående aktiviteter stärker marginalerna framåt”.

Torsten Jansson
New Waves grundare och VD, Torsten Jansson. Foto: Suvad Mrkonjic / BILDBYRÅN

Tillväxtmålet om 10-20% per år, varav 5-10% organiskt, upprepades medan profilklädesbolagets soliditetsmål skruvades upp från 30 till 40%. Ålandsbanken ser detta ”mest som en försäkran att bolaget inte avser att göra stora förvärv eller investeringar som kräver en markant ökad skuldsättning”.

Vid utgången av 2023 låg soliditeten på strax över 60%.

Bara i år har New Wave-aktien stigit med över 16% och på tre månader är kursen upp 40%.

Trots det finns det mer att hämta, bedömer Ålandsbanken, som pekar på att aktien handlas till ett P/E-tal om 13 och ett EV/Ebit under 10 baserat på analytikernas förväntningar för 2024. Detta benämns som ”mycket attraktiva multiplar”.

”Vi ser en avsevärd kurspotential från nuvarande nivåer”, skriver Ålandsbanken som har en ”positiv syn” på aktien.

Kepler ser köpläge i New Wave

Analyshuset Kepler Cheuvreux ser också optimistiskt på New Wave.

”Även om marginalmålet bör ses som ett långsiktigt mål snarare än en kortsiktig guidning anser vi att det är mycket positivt”, skriver banken som skruvar upp riktkursen för profilklädesbolagets aktie till 135 kr (125) och upprepar köprekommendation.

Under onsdagsmorgonen fortsätter aktien upp med 1,7% till kursen 119 kr.

Här hittar du de senaste köpråden för svenska aktier. 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets