Albert aviserar förvärv och nyemission

Utbildningsappen Albert ska förvärva svenska ARPU Management och Strawbees, samt franska Kids MBA för en total initial köpeskilling av 160 miljoner kronor. En nyemission har gjorts till 10% rabatt mot senaste stängningskurs.
Albert aviserar förvärv och nyemission - Albert fixad

Köpeskillingen på 160 miljoner kronor är uppdelad på 85 miljoner genom nyemitterade aktier. Resterande 75 miljoner är en kontant köpeskilling, varav 70 miljoner av den finansieras genom en nyemission riktad till svenska och internationella institutionella investerare. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den riktade emissionen har slutförts och omfattade 4 099 410 aktier till teckningskursen 17,1 kronor per aktie. Teckningskursen fastställdes genom ett accelererat bookbuilding-förfarande och motsvarar en rabatt på cirka 10% mot senaste stängningskursen. Utspädningen är cirka 19% av antalet aktier och röster i Albert.

I samband med dessa förvärv uppnår Albert på pro forma-basis per den 30 september (tredje kvartalet), en omsättning på cirka 200 miljoner kronor och årligt återkommande intäkter, ARR, på 230 miljoner kronor. De förvärvade bolagen bidrar till ARR, på pro-forma-basis, med 77 miljoner kronor och till nettoomsättning med 68 miljoner under tolvmånadersperioden fram till 30 september.

Albert uppger att man ser stora effektiviseringsmöjligheter inom försäljningen av digitala utbildningsprodukter för både B2B och B2C, och att dessa ska kunna realiseras inom närtid, både på kostnads- och intäktssidan.

”Genom dessa transaktioner och de effektiviseringsmöjligheter som finns blir det således också naturligt att ha ett ännu större fokus på lönsamhet och vägen till att bli kassaflödespositiva för koncernen i helhet”, säger Arta Mandegari och Salman Eskandari, vd respektive vice vd och medgrundare, Albert.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets