Alecta säger ja till Scania-bud

En av Scanias större aktieägare, Alecta, har i dag beslutat att acceptera Volkswagens bud på Scania.

”Efter förnyade diskussioner med Volkswagen är det vår slutsats att en högre budkurs inte går att uppnå. Vårt tidigare nej baserades på bedömningen att budet inte fullt ut avspeglade Scanias långsiktiga värde. Den bedömningen kvarstår men betyder inte att 200 kronor är en oskälig nivå”, skriver Alecta i ett pressmeddelande.

Alecta ser Volkswagen som en stark långsiktig ägare som bör kunna erbjuda goda förutsättningar för att Scania ska kunna fortsätta utvecklas positivt även som helägt dotterbolag.

Alecta innehar i dag 16,3 miljoner aktier i Scania motsvarande 2,04 procent av kapitalet.

Volkswagen, som tidigare flaggat för 88,25 procent kapitalet, kommer därmed över 90 procents nivån som varit ett av villkoren i budet.

 

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.