Alla Affärsvärldens analyser vecka 13

Analyser av: MedCap, Thunderful, Tessin, Linas Matkasse, Volati, Trainimal, Electra Gruppen, Pharmiva, H&M, Diadrom samt Afv-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

MedCap

Under hösten lämnade Karl Tobieson VD-posten på MedCap efter 12 år. Ny VD är på plats och efter en emission under fjolåret har MedCap en solid balansräkning som möjliggör utrymme för förvärv.

Thunderful Group

Den nynoterade distributören och spelutvecklaren bröt marknadens gyllene regel och lämnade en katastrofal första rapport. Förtjänar bolaget en andra chans?

Tessin-lån

Via investeringsplattformen Tessin erbjuds just nu att låna ut pengar till bygge av en lyxvilla på Lidingö som ska säljas för cirka 35 Mkr. Långivarna får pant i fastigheten och risken ligger snarare i själva bygget än i bostadspriserna.

Linas Matkasse

LMK Group säljer hemlevererade måltidslösningar genom bland annat varumärket Linas Matkasse. Aktien stiger hyggligt i börsdebuten.

Volati

Volati har sålt sin mest stabila verksamhet, bilprovningen Besikta, och flaggar för ökad förvärvstakt. Det är en inriktning som kan bli bra men förväntningarna är redan höga.

Trainimal

Noteringsaktuella Trainimal tillhandahåller träning och kostrådgivning digitalt genom konceptet MammaFitness. Bolaget genomför nu en emission för att finansiera tillväxtsatsningar i Storbritannien. Är aktien värd att teckna? Sista teckningsdag: 210331

Electra Gruppen

Electra Gruppen har ett starkt butikskoncept och ett rekordbra fjolår i ryggen. Aktien är upp över 30% i år. Är det fortfarande köpläge?

Pharmiva

Medicinteknikbolaget Pharmiva noteras på First North. Aktien faller kraftigt.

H&M

Pandemin har påskyndat skiftet från butik till nätet. Hur ska man se på ett H&M som under kommande år behöver stänga bortåt 5% av butiksnätet årligen – men där var tredje försäljningskrona 2023 kan komma från e-handel?

Diadrom

Konsultbolaget Diadrom påverkades mycket av pandemin och bolagets stora exponering mot fordonsindustrin ifjol. Det finns dock tecken på återhämtning och Diadrom har börjat rekrytera personal igen.

Afv-portföljen

Mars blev ännu en stark börsmånad. Både index och Afv-portföljen nådde nya rekord.

Råduppföljning

Det mesta var köpvärt i Coronaraset för ett år sedan. Afv prickade flera av de största vinnarna som G5 Entertainment, BIMobject och Tobii. Men några missar blev det också.

Nytt avsnitt av podden Afv Analys

Afv Analys är tillbaka med Peter Benson och Björn Rydell vid mikrofonerna. Blir 2021 ett rekordår för antal börsnoteringar? Vi pratar bland annat om noteringsaktuella Linas Matkasse, Rugvista och ACQ Bure. Dessutom avhandlas tillväxtbolagen Storytel, Angler Gaming och MedCap.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: