Alla Affärsvärldens analyser vecka 20

Analyser av: Billerud Korsnäs, Electrolux Professional, Boule Diagnostics, NCAB, G5 Entertainment, Platzer, Bilia, Gullberg & Jansson, Pexip, Invajo Technologies, Sagax Pref samt Krönika, Affärsvärldens portfölj och Råduppföljning.

Billerud Korsnäs

Billerud Korsnäs har plöjt ner en tredjedel av sitt kapital i den jättelika kartongmaskinen KM7. Problemen har varit många men aktien tar ändå höjd för succé.

Electrolux Professional 

Kan man tänka sig sämre tajming än att knoppa av Electrolux Professional mitt i coronakrisen? Halva försäljningen är till hotell och restaurang. Aktiens krisprislapp ger utrymme för uppgång när stormen mojnar.

Boule Diagnostics 

Försäljningen i första kvartalet var i stort sett oförändrad. Tuffare tider väntar kommande kvartal då framför allt bolagets instrumentförsäljning väntas sjunka.

NCAB

NCAB växer starkt genom att koppla ihop västerländska bolag som vill tillverka mindre serier kretskort billigt med stora fabriker i Kina.

G5 Entertainment

Mobilspelsbolagets aktie har utvecklats riktigt starkt senaste veckorna. Första kvartalet var något svagare än väntat. Men Q2 har börjat bra. Nu vill det till att bolagets egna spel fortsätter att växa i rask takt.

Platzer

Kommande kvartal lär bli skakiga för fastighetsbolaget. Men med stark balansräkning finns goda möjligheter att övervintra krisen och fortsätta utveckla bolagets stora Göteborgsfastigheter.

Bilia

Bilias serviceaffär visade på fin utveckling i första kvartalet. Inom bilaffären väntas en inbromsning till följd av Covid-19. Utsikterna på kort sikt är osäkra men uppsidan lockar.

Gullberg & Jansson 

Det är ”hemester” som gäller för många i år då det är högst osäkert om det kommer gå att åka på solsemester alls. Det kan ge extra draghjälp åt poolbranschen med aktörer som Gullberg & Jansson i spetsen.

Pexip

Som väntat blev det en mycket stark start för videokonferensbolaget under första handelsdagen.

Invajo Technologies 

I torsdags noterades mjukvarubolaget Invajo Technologies på First North. Emissionen var säkrad till drygt 70 procent och blev tecknad till 113 procent. I dessa börstider är det inte tillräckligt och aktien faller.

Sagax Pref

Preferensaktien handlas nu under inlösenkurs och lockar med nästan 6 procents direktavkastning. Nyckelfrågan är hur den lite sköra balansräkningen skulle klara ett pessimistiskt scenario där fastighetspriserna faller kraftigt.

Krönika om IPO-guiden: Bättre bevakning gynnar bra bolag

En ny del av Affärsvärlden är IPO-guiden. Det är tjänst som startades 2017 av dåvarande SvD Börsplus med målet att granska alla noteringar.

Affärsvärldens portfölj 

Vi tar hem en liten vinst i medicinteknikbolaget Boule Diagnostics och hoppas på tilldelning i det norska videokonferensbolaget Pexip som noteras inom kort.

Uppföljning

En bra omgång där köpråden överlag utvecklades starkt. Bäst var hälsovårdsbolaget MedCap som steg 75 procent. Även bredbandsoperatörerna Bahnhof och Bredband2 bjöd på fina uppgångar.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: