Alla Affärsvärldens analyser vecka 22

Analyser av: Tokmanni, Uponor, Fortnox, Tamturbo, Ponsse, Europris, Carasent, Saab, Nanoform, Fleming Properties, Mekonomen, Buy&Hold-portföljen, Råduppföljning och Temadagen Förvärvstillväxt.

Tokmanni 

Lågpriskedjor tar andelar i lågkonjunktur. Stora aktörer väntas också klara sig bättre genom pandemin. Båda faktorer gynnar Tokmanni.

Uponor 

Finländska Uponor har ett starkt varumärke i växande marknader för vatten- och energibesparing. Aktien är inte dyr men byggvarurelaterat kräver sin rabatt.

Fortnox 

Inget tycks stoppa den småländska tillväxtmaskinens framfart på börsen. Hur skall man se på oron kring ökade konkurser och hur dyr är egentligen aktien?

Tamturbo 

Ett finskt bolag som utvecklat en helt oljefri turbokompressor som de menar kan slå till och med Atlas Copco på fingrarna. Om det stämmer kan turboartad tillväxt ligga i korten för bolaget som nu ska börsnoteras. Sista teckningsdag: 200528

Ponsse 

Den finska skogsmaskinstillverkaren har visat på fina vinster och stark tillväxt senaste åren. Nu ställer Covid-19 till problem. Men för den lite mer långsiktige kan Ponsse vara ett alternativ.

Europris

Norges största lågpriskedja Europris har uppvärderats snabbt sedan vi upprepade vårt köpråd. Vi ser nu bättre avkastningsmöjligheter i en annan nordisk lågpriskedja.

Carasent

Carasent äger det svenska mjukvarubolaget Evimeria. Bolaget växer fort, har stor andel återkommande intäkter och höga marginaler. Värderingen är inte låg men fortsätter utvecklingen finns bra uppsida kvar.

Saab

Tillbakadragen prognos till följd av viruskrisen i kombination med ESG-flöden har satt press på försvarsjätten Saab. Å andra sidan är aktien långt ifrån dyr och potentialen lockande.

Nanoform

Finska Nanoform har en teknologi för att förminska och därmed förbättra läkemedelssubstanser väsentligt. Man tar in över 700 Mkr för att bygga upp en produktionsapparat. En ambitiös satsning som redan åsätts miljardvärdering. Sista teckningsdag: 200601

Fleming Properties

Ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger två kontorsfastigheter i centrala Helsingfors. För den som vill ha kassaflöden från sin aktieportfölj lockar Fleming Properties med direktavkastning på knappa 7 procent.

Mekonomen

Bildelsgrossisten går in i krisen med klena finanser och aktien har varit en stor förlorare i år. Budskapet från dagens rapportpresentation var dock positiva och om balansräkningen håller och lönsamheten återhämtar sig något är uppsidan stor.

Buy&Hold-portföljen

Ovanligt många inköp i våra grannländer denna omgång. Ser man till Buy&Hold-portföljens historik så är det en bra sak.

Uppföljning

Köprådet i meddelandebolaget Sinch utvecklades bra och bolaget har därefter gjort en rad värdeskapande förvärv. Den som tecknade fastighetsbolaget John Mattson gjorde även en fin vinst.

Affärsvärldens Temadag Förvärvstillväxt

Den 9 juni med start kl 12:55 är du som läsare av Affärsvärlden inbjuden att följa Temadagen Förvärvstillväxt där sex förvärvsintensiva bolag presenterar. Bolagen är Alcadon, Aspire Global, BHG Group, Green Landscaping, Fastator och Nederman. Affärsvärldens Peter Benson är moderator.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: