Alla Affärsvärldens analyser vecka 22

Analyser av Bonava, Bonesupport, Kid, Angler Gaming, Humana, USWE Sports, Softronic, Buyersclub, SAS, Catena Media samt Afv-portföljen, Golvet, Investeraren, Råduppföljning, Obligationer och nytt poddavsnitt.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 22 - Vecka22.Afv.2022

Bonava

Bostadsutvecklarens redan klena lönsamhet lär pressas ytterligare när man nu tvingas lämna landet med högst marginaler samtidigt som stigande räntor sätter press på övriga marknader. Får Bonava ordning på siffrorna är dock uppsidan stor.

Bonesupport

Medicinteknikbolaget Bonesupport fick nyligen godkännande för produkten Cerament G avseende indikationen beninfektion i USA. Det är ett efterlängtat besked som innebär stora tillväxtmöjligheterna för bolaget på andra sidan Atlanten.

Kid

Kid presterar rekordmarginaler men värderas fortsatt lågt. När Afv skissar på normaliserad lönsamhet lockar aktien. Är bolaget tillräckligt stabilt för att kunna tackla ett sämre konsumentsentiment?

Angler Gaming

Speloperatören Angler Gaming har ett riktigt tungt år i ryggen med fallande intäkter och marginaler. Ledningen arbetar med ett åtgärdsprogram för att vända utvecklingen. Hur skall man se på aktien?

Humana

Humana är både en pandemiförlorare och ett bolag som tampas med politisk risk. Pandemin tycks lida mot sitt slut. Nästa hinder blir valet i september. Kan den defensiva aktien bli en börsvinnare?

USWE Sports 

USWE Sports säljer ryggsäckar och vätskesystem som används vid exempelvis cykling, skidåkning eller motorsport. Tillväxten senaste året var stark även om utvecklingen i det senaste kvartalet var en klar besvikelse.

Softronic

IT-konsulten har stärkt marginalerna en hel del senaste åren. Ökad inflation är ett orosmoln. Sedan en månad tillbaka har Softronic en ny VD i Charlotte Eriksson. Hur skall man se på aktien?

Buyersclub

Buyersclub kombinerar en e-handelsplats med en egen köpklubb som genererar stabila medlemsavgifter. Satsningen har lovande inslag men också en bra bit kvar till lönsamhet. Är det värt att teckna aktien? Sista teckningsdag: Onsdag 8 juni

SAS

Undvik till varje pris att åka med på SAS resa. Det är slutsatsen när Afv går igenom förutsättningarna för SAS räddningsplan. Chansen är god att flygbolaget överlever även om det krävs en företagsrekonstruktion. Nuvarande aktier lär dock rasa ytterligare runt 90% alldeles oavsett.

Catena Media

Catena Media växer inte alls så bra som bolaget borde och nästa kvartal blir tufft. Men sedan kan det vända och längs vägen finns chans till ett bud.

Afv-portföljen

Bud på två av portföljens större namn hjälpte till att lyfta avkastningen rejält. Afv-portföljen slutade på +5,6% jämfört -1,0% för index.

Börsgolvet

Nya affärer, budrykten och en inverterad finanslegendar. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren

Christian Kopfer är råvaruanalytiker på Handelsbanken. För Affärsvärlden berättar han om hur man bäst investerar i råvaror – och varför man inte bör göra det nu.

Råduppföljning

Köprådet i Karnov utvecklades fint. Sämre gick det för köprådet i Bulten. Det var helt rätt att avstå att teckna Aventura Group som mer än halverats sedan IPO. Däremot var det fel att inte teckna MilDef som gått starkt på börsen.

IPO-guiden

Skolon blev den klart bästa noteringen sett till kursutveckling under maj. 4C Group var det enda miljardbolaget som gjorde IPO. I juni kommer fler miljardbolag noteras.

Obligationer

Stigande räntor innebär fallande obligationspriser. Många obligationer med längre löptid har fallit 20% eller mer hittills i år. Mest kris är det i Desenio och SAS vars obligationer nu handlas till årsavkastningar kring 20%.

Nytt poddavsnitt

Det blir varning för bostadsras i veckans Affärsvärlden Analys. Madeleine Lundberg, Daniel Zetterberg och Peter Benson går igenom en rad analyser av bolag som JM, Bonava och SCA, och så blir det snack om tech och krypto. Dessutom ett nedslag i IPO-guiden där vi bland annat hittar Buyersclub och Emilshus.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.