Alla Affärsvärldens analyser vecka 24

Analyser av: SAS, Nederman, Fastator, Wonderful Times Group, Coor, Aegirbio, BTS Group, Genova Pref, Shape Robotics, Buy&Hold-portföljen, Afv-portföljen, Råduppföljning, Podden Afv Analys samt presentationer från Temadag Förvärvstillväxt.

SAS 

Vår bästa gissning är att SAS överlever och går ur krisen som ett mer lönsamt bolag. Det tråkiga för dagens aktieägare är att deras aktier lär handlas under 1 krona innan saken är klar.

Nederman 

Den organiska utvecklingen har varit överraskande svag i Nederman under senare år. De många förvärven skapar ändå en god tillväxt. Men räcker det till för att göra aktien intressant.

Fastator

Ett litet men spännande investmentbolag i fastighetssektorn som växt substansvärdet kraftigt över tid. Aktien är ned nästan 40 procent sedan absoluta toppen – men det finns ett antal viktiga risker värda att känna till.

Wonderful Times Group 

Bolaget har många år i ryggen med ett strikt lönsamhetsfokus där tillväxten tagit stryk. 2020 skulle bli året då bolaget skulle börja satsa på tillväxt. Nu sätter Covid-19 stopp för detta. Men vi frågar oss om det är tillfälligt.

Coor

En utdelningsaktie med stabila vinster. Det är så många placerare betraktat servicebolaget Coor. Viruskrisen sabbar den imagen i år men man ska troligen inte räkna ut bolaget långsiktigt.

Aegirbio

Aegirbio är ett nybildat bolag som mäter och kalibrerar biologiska läkemedel i patienter. Det bidrar till mindre biverkningar, effektivare behandling och sparar resurser i vården. Räcker haussen för små life science-bolag för att lyfta även denna IPO? Sista teckningsdag: 200615

BTS Group 

Utbildnings- och konsultbolaget har uppvisat en imponerande stabilitet över tid. Viruskrisen sätter käppar i hjulet för fysiska möten och leveranser. Kan BTS satsning på digitala produkter kompensera det fysiska tappet?

Genova Pref

En jämförelse av bostadsutvecklarens preferensaktie mot det instrument som är mest jämförbart avslöjar en möjlig uppsida…

Shape Robotics 

Det blir allt vanligare att använda robotar för att lära skolbarn att programmera. Lego är en föregångare på området men Danmark har fler aktörer på området. En är börsaktuella Shape Robotics som fått en bra start med sin Fable-produkt. Sista teckningsdag: 200618

Buy&Hold-portföljen

Tre nya aktier tar plats i portföljen. Bland annat spelleverantören Aspire Global som värderas klart lägre än sektorn.

Afv-portföljen

H&M återöppnar alltfler butiker viket fått aktien att studsa upp rejält. Portföljen stänger sin korta position i klädjätten.

Uppföljning: Fem av sex rätt

Köpråden i datorspelskoncernen Stillfront och snusbolaget Swedish Match utvecklades starkt med uppgångar på över 50 procent vardera. Även köprådet i utomhusreklambolaget Adcitymedia blev lyckat då bolaget köptes ut från börsen i höstas.

#71 Temadag Förvärvstillväxt

Vi samlar ihop intrycken från Affärsvärldens Temadag Förvärvstillväxt. Bolagen som deltog var Alcadon, Green Landscaping, Aspire Global, Nederman, Fastator och Bygghemma BHG Group. Daniel Zetterberg, Björn Rydell och Peter Benson jämför bolagens besked på temadagen med vad Affärsvärldens analyser landat i.

Alla presentationer från Affärsvärldens Temadag Förvärvstillväxt

Tisdagen den 9 juni ägde Affärsvärldens Temadag Förvärvstillväxt rum. Presentationerna kunde följas online. Moderator var Peter Benson. Alla analyser och presentationer finns länkade i artikeln. Bolagen som deltog var Alcadon, Green Landscaping, Aspire Global, Nederman, Fastator och BHG Group.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här