Alla Affärsvärldens analyser vecka 24

Analyser av: JM, Heimstaden Pref, CTT Systems, Eevia Health, Codemill, Komplett, MoveByBike, RevolutionRace, Creaspac, TBD30, Acast, Readly, IPO-kommentarer, Kameo-lån samt Buy&Hold-portföljen, Råduppföljning och nytt poddavsnitt.

JM

Sveriges största bostadsutvecklare JM verkar göra det mesta rätt. Det senaste året har bolaget ställt om sitt bostadsbestånd, stuvat om i ledningen och nu senast också i ägarlistan. Är det ett köpläge vi ser?

Heimstaden Pref

Heimstaden har emitterat nya preferensaktier för dryga miljarden vilket pressat kursen. Affärsvärlden ser köpläge.

CTT Systems

CTT-aktien har utvecklats starkt sedan Affärsvärldens köpråd i vintras. Operativt återstår en hel del utmaningar.

Eevia Health

Företaget vill ta in 24 Mkr för att bygga ut sin fabrik som utvinner hälsosamma ingredienser ur de nordiska skogarnas bär. Kunderna är hälsokostbolag. Nyligen fick Eevia en stororder från USA. Sista teckningsdag: 210616

Codemill

Codemill har kallats Umeås hetaste start-up. Produkten är ett smart verktyg för videoredigering. Afv lutar åt att prislappen borde gått genom redigeringen en gång till. Och justerats ned. Sista teckningsdag: 210615

Komplett

Den norska e-handlaren inom IT och elektronik gör comeback på börsen ett decennium efter utköpet. Sista dagen att teckna aktien via exempelvis Nordnet är 210616.

RevolutionRace

RevolutionRace säljer egenutvecklade friluftskläder på nätet direkt till konsument. Aktien noterades på Stockholmsbörsen under veckan. Är aktien fortsatt köpvärd?

MoveByBike

MoveByBike erbjuder miljövänliga transportalternativ genom cykeltransporter. Aktien föll kraftigt i börsdebuten.

Creaspac

Efter ACQ Bure kommer en ny ”nordisk” Spac från Creades. Här hägrar inget optionsklipp men väl en viss premievärdering kortsiktigt. På längre sikt får man lita till Creades bolagsbyggarmagi. Sista teckningsdag: 210621

TBD30

IPO-aktuella TBD30 blir fjärde Spac-bolaget att noteras i Sverige. Upplägget är av amerikansk typ och ambitionen är att förvärva ett bolag inom affärstjänster. Sista teckningsdag: 210623

Acast 

Poddbolaget Acast noterades på First North under torsdagen. Det blev magplask direkt.

Readly

Readly erbjuder en digital prenumerationstjänst för magasin och tidskrifter. Marknadsföringskostnaderna och förlusttakten är hög och vägen till lönsamhet lång.

IPO-kommentarer

En lite skakig IPO-vecka som bland annat bjöd på kursras i Acast ser ut att sluta i dur. Två av tre debutanter stiger på fredagen. Bäst går det för Physitrack.

Kameo-lån

En bostadsutvecklare lånar 14 Mkr via låneplattformen Kameo för att omvandla en läkarmottagning på Östermalm i Stockholm till en bostadsrätt. Det är ett gårdshus på 206 kvm som man sedan vill sälja för 29 Mkr. Det är mycket pengar men låntagarna har god säkerhet så krediten ser intressant ut.

Buy&Hold-portföljen

Det blir flera nya tillskott i portföljen både av en prylkedja, IT-konsult och en avknoppning. Dessutom tar vi ställning till ett bud på ett befintligt innehav.

Råduppföljning

Det var inte SAS som gick till väders. Den aktien var rätt att sälja vilket Afv rekommenderade. Våra andra råd var också okej för ett år sedan men vi missade årets bästa IPO som fick raketbränsle av ett Covid-19-förvärv.

Nytt poddavsnitt

Peter Benson, Daniel Zetterberg och Björn Rydell är i studion för att diskutera D-aktier och preferensaktier samt noteringsaktuella outdoor-bolag. Bland annat diskuteras Heimstaden, Corem Property Group, Aros Bostad, Revolution Race och USWE Sports.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: