Alla Affärsvärldens analyser vecka 28

Analyser av: Skanska, Net Entertainment, Platzer, Northern CapSek Ventures, Kindred, Link Prop, Holmen, Öresund, Creades, Buy&Hold-portföljen, Afv-portföljen och Råduppföljning.

Skanska 

Skanska-aktien har fallit rejält under corona-våren 2020. Kan det vara köpläge i byggjätten?

Net Entertainment 

Efter Evolution Gamings bud på Net Entertainment är bägge aktier sammanlänkande på börsen. Just nu tror vi det är fördelaktigt att byta från den ena till den andra.

Platzer

Fastighetsbolaget levererar en stabil rapport. Men en gnagande oro kring kontorsmarknaden gör att vi väljer det säkra före det osäkra och tar hem vinsten.

Northern CapSek Ventures 

Det Göteborgsbaserade investmentbolaget CapSek sjunker kraftigt i börsdebuten. Emissioner som inte blir övertecknade brukar vara synonymt med svag efterföljande kursutveckling.

Kindred

Nätspelsbolaget Kindred överträffar förväntningar när bolaget presenterar preliminära siffror för andra kvartalet. Trots stor exponering mot vadslagning på sport lyckas Kindred växa omsättningen. Nästa år väntas stora idrottsevenemang i form av Europamästerskapen i fotboll och OS.

Link Prop

Link Prop är ett konsultdrivet fastighetsbolag som äger en större kontorsfastighet i Linköping. Bolaget delar bara ut 8 av de totalt 14 kronor som Link gör i vinst per aktie före skatt. Optimisten ser chans till en höjning.

Holmen

Holmen må ha vind- och vattenkraft men den stora kraftkällan är solen. Fotosyntesen får skogen att växa, om än sakta. Aktien borde styras av detta snarare än industridelens cykliska vinster.

Öresund

Investmentbolaget Öresund har ett par tuffa år bakom sig. Första halvåret i år minskade substansvärdet med 21 procent medan index sjönk 4 procent. Men sett över tid har Mats Qvibergs investmentbolag utvecklats starkt.

Creades

Investmentbolaget Creades har utklassat index under 2020. Bolagets största innehav Avanza är en förklaring. Creades handlas nu till en saftig premie. Är det verkligen motiverat?

Buy&Hold-portföljen

Buy&Hold-portföljen köper denna gång in hela fyra nya innehav. Två konsultdrivna fastighetsbolag, ett byggbolag och ett skogsbolag.

Afv-portföljen 

Återhämtningen på börsen fortsatte under juni månad och även starten på tredje kvartalet har varit stark. Nu vill det till att utsikterna från bolagen är tillräckligt ljusa för att försvara uppgången.

Råduppföljning

En klen omgång med få råd. Tillväxten i modulbolaget Adapteo kom på skam och köprådet blev ingen succé. Omgångens två andra noteringar i form av Eco Wave Power och Zoomability som vi var negativa till sjönk båda kraftigt.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till: