Alla Affärsvärldens analyser vecka 31

Analyser av: Trelleborg, ContextVision, Bredband2, Nordic Waterproofing, Rottneros, Micropos Medical, Securitas, K-Fast och Råduppföljning.

Trelleborg

Trelleborg parerade de hinder Covid-19-krisen reste under andra kvartalet riktigt skapligt. Små tecken på förbättring inom den stora däckaffären skymtade dessutom fram i halvårsrapporten. Frågan blir om bolaget återigen kan lyfta marginalen?

ContextVision

Medicinteknikbolaget ContextVisions höglönsam kärnaffär har accelererat tillväxten. Samtidigt har förväntningarna på bolagets nya affärsben digital patologi skruvats upp. Finns mer uppsida?

Bredband2

Operatörsbolagets prestationer påminner mer om stjärnan Bahnhof än om Telia men värderingen är klart lägre. Om VD Daniel Krook kan fortsätta att vässa verksamheten så förtjänar aktien att kliva över 2 kronor.

Nordic Waterproofing

Nordic Waterproofing slår vinstrekord mitt under brinnande coronakris – och det så gott som helt utan bidrag och liknande statsstöd. Men frågan är hur mycket bättre det kan bli.

Rottneros

Rottneros halvårsrapport visade på förlust och utsikterna framöver är inte jättekul. Aktien är dock relativt billig och “råttan” kan mycket väl vara en uppköpskandidat i ett läge där skogsindustrin konsoliderar.

Micropos Medical

Micropos-aktien har rusat upp på Spotlight-listan senaste månaden. Aktien har eldats på av först en CE-certifiering och sedan lovande order på bolagets produkt, ett precisionsinstrument för säkrare strålterapi. Finns det mer uppsida?

Securitas

Det är svårt att dra några säkra slutsatser ur Securitas ytligt sett starka halvårsrapport. Men givet att det inte är falsk stabilitet vi ser i siffrorna så kan aktien fortsätta att värderas upp.

K-Fast

K-Fast är ett succéföretag. Men kan grundaren Jacob Karlsson försvara ett börsvärde på 10 miljarder kronor? Hur man än räknar är premien rekordstor jämfört med andra bostadsutvecklare.

Råduppföljning

Köpråden i Kambi och Bredband2 utvecklades starkt och steg över 50 procent vardera. Andra bolag som stack ut var Mips och Lime Technologies som också bjöd på fina uppgångar.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här