Alla Affärsvärldens analyser vecka 33

Analyser av: Academedia, GHP Specialty Care, Assa Abloy, Storytel, Coor, Lagercrantz, Leovegas, Stillfront, G5 Entertainment, Gunnebo, Buy&Hold-portföljen och Råduppföljning.

Academedia 

Tack vare lång erfarenhet av distansundervisning och ökad efterfrågan på vuxenutbildning kan Academedia bli en oväntad vinnare i Covid-19-krisens efterdyningar.

GHP Specialty Care 

Covid-19 har spätt på de redan långa vårdköerna i Sverige. Efterfrågan på specialistvård kommer vara hög under en lång tid och GHP är bra positionerat för fortsatt tillväxt.

Assa Abloy 

Covid-19-krisen har slagit hårt mot låskoncernen Assa och aktien har inte hängt med övrig kvalitetsverkstad. Kanske är det i en sådan svacka man bör köpa den konstant dyra Assa-aktien, men vi tvekar.

Storytel

Ljudboksbolaget Storytel presenterar halvårsrapporten och flaggar samtidigt för att tillväxttakten kommer minska. För att se ytterligare uppsida behöver man tro att tillväxten accelererar 2021.

Coor

Många av börsbolagens halvårsrapporter är svårtolkade eftersom det inte framgår hur mycket statsstöd lyft de ofta mycket fina vinstsiffrorna. Coor är ett exempel.

Lagercrantz 

Serieförvärvaren Lagercrantz handlas kring historiska toppnivåer trots att konjunkturutsikterna är mer suddiga än på länge. Hoppet står till att Lagercrantz fortsätter generera fler värdeskapande förvärv.

Leovegas

Kasinooperatören Leovegas levererar ett starkt andra kvartal. Inledningen på tredje kvartalet har varit lite lugnare till följd av att många sportevenemang, framför allt de europeiska fotbollsligorna, har dragit igång igen.

Stillfront

En tydlig coronavinnare som sedan årsskiftet flyttat fram positionerna med två nya storförvärv. Chansen är hygglig att dator- och mobilspelskoncernen dubblerar intäkterna i år.

G5 Entertainment

Hur mycket vikt ska man lägga vid starka siffror som presenteras i stark medvind? Mobilspelsbolaget annonserade igår ett kvartal där man växte ungefär i linje med marknaden i stort. För det belönades aktien med en kursuppgång på 30%.

Gunnebo

Börsen värderar Gunnebo lågt och med svag balansräkning och dålig historik är det inte utan orsak. Det finns ändå inslag som lockar.

Buy&Hold-portföljen

Affärsvärldens Buy&Hold-portfölj har inte haft någon flygande start sedan de första inköpen 2018. Men under sommaren har strategin börjat visa tecken på att fungera.

Råduppföljning

Omgångens köpråd utvecklades överlag starkt. Swedol köptes upp av Momentum. Teknikbolaget Plejd mer än dubblerades och även serieförvärvaren Addtech steg betydligt mer än index.

 

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

     Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här