Alla Affärsvärldens analyser vecka 48

Analyser av HM, Alimak, Mestro, Actic, Case Group, Adtraction, Klarabo, Momentum Software, Evolution och Spacett samt Afv-portföljen, Råduppföljning och IPO-guiden november.
Alla veckans analyser 48

HM

H&M-aktien har gått kräftgång i år och handlas nu till kurser kring 160 kronor. Ägarfamiljen Persson ser köpläge på dessa nivåer. Frågan är om utomstående bör göra det?

Alimak

Den långsamma återhämtningen efter Covid-19-krisen är oroande och kortsiktigt finns utmaningar. Men över tid tror vi hissbolaget kan resa sig igen.

Mestro

Mestro har en molnbaserad plattform för energiuppföljning och analys. Kundlistan imponerar mer än resultatsiffrorna. Ska man teckna IPO:n?

Actic

Actic är en av börsens pandemiförlorare och återhämtningen har lyst med sin frånvaro. Kommer medlemstalen tillbaka finns sannolikt god uppsida i aktien. Till dess präglas bolaget av en rad risker.

Case Group

Kapitalförvaltaren bakom räntefonden Safe Play noteras till ett rimligt pris. Men det gäller att årets fina resultat inte är en engångshändelse.

Adtraction

Affiliatenätverket Adtraction ska noteras. Bolaget verkar i en komplex bransch men lyckas man hålla uppe tillväxttakten ser denna IPO ut att vara värd att teckna.

Klarabo

Klarabo rusar 40% i premiärhandeln vilket plötsligt gör denna nynoterade aktie till ett av dyrare bostadsfastighetsbolagen. Vi byter fot kring aktien.

Momentum Software

IPO-aktuella Momentum Software utvecklar och säljer mjukvarulösningar till fastighetsbranschen. Värderingen är väl tilltagen men kan Momentum växa i linje med sitt tillväxtmål så finns sannolikt uppsida i aktien.

Evolution 

Livekasinoleverantören Evolution har rasat cirka 35% senaste månaden. Till stor del beroende på en blankarrapport. Är aktien spelbar?

Spacett

Nya Spacen Spacett vill förvärva ett bolag som gynnas av digitaliseringstrenden. Ska man teckna IPO:n? Sista teckningsdag: 211208

Afv-portföljen

En ny virusvariant gjorde november till en halvdan börsmånad efter urstark start.

Råduppföljning

Afv landade i ett säljråd på MTG. Det visade sig vara rätt. I övrigt bjöd veckans omgång på neutrala råd. Bland dessa utvecklades Premium Snacks starkast.

IPO-guiden november

November var ännu en månad med högt tempo på IPO-guiden. Ett dussin bolag noterades. Småbolagen dominerade under månaden. Även december ser ut att bli en riktigt hektisk noteringsmånad.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.