Alla Affärsvärldens analyser vecka 50

Analyser av Addlife, MTG, Kitron, Finepart, Smart Eye, Seeing Machines, CAG Group, Note, Beijer Ref samt branschsvep konsultbolag, Afv-portföljen, Börsgolvet, Investeraren, Råduppföljning, Insiderkollen och rapportkalender vecka 51.
Alla Affärsvärldens analyser vecka 50 - loggor_v50

Addlife

2022 har varit ett tungt år för många serieförvärvare med stigande räntor. Addlife-aktien är ned 70% från årsskiftet. Betyder det köpläge?

MTG

Bolagsförsäljningar och en vikande spelmarknad gjorde 2022 till ett volatilt år för MTG. Men spelkoncernen är välpositionerade inför nya utmaningar 2023.

Kitron

Den norska kontraktstillverkaren Kitron har utvecklas starkt på börsen senaste året. Bolaget kom nyligen med en omvänd vinstvarning för fjärde kvartalet. Kitron har också presenterat uppdaterade finansiella mål.

Finepart

Maskintillverkaren Finepart har fått ett genombrott under 2022 och sålt lika mycket i år som de sju föregående åren. Kan bolaget bygga vidare på framgången?

Smart Eye

Ögonspårningsbolaget Smart Eye kraschade på börsen efter besked om att man ska genomföra en företrädesemission. Om allt går enligt plan de kommande åren är uppsidan stor. Vägen till lönsamhet kantas dock av många potentiella faror.

Seeing Machines

Smart Eye och australienska Seeing Machinees är bittra konkurrenter. Precis som svenskarna har Seeing Machinees många bilkunder men dessutom en förtroendeingivande stor kassa.

CAG Group

De senaste åren har det skett en del konsolidering bland konsultbolagen på börsen. IT-konsulten CAG Group växer en hel del genom förvärv. Är aktien köpvärd?

Note

Kontraktstillverkaren Note hade en kapitalmarknadsdag i veckan. Avslutningen på 2022 ser ut att bli stark. Utsikterna för 2023 är goda trots de grumliga konjunkturutsikterna. Nästa år vill det till att kassaflödet förbättras.

Beijer Ref

Om Beijer Ref kan behålla sin höga värdering och deras nya USA-förvärv sin höga lönsamhet så ser det bra ut för aktien. Kortsiktigt finns osäkerhet kring den stundande emissionen.

Branschsvep konsultbolag

Det har skett en del konsolidering bland konsultbolagen på börsen senaste åren. Värderingarna är generellt låga. Vi på Affärsvärlden har kartlagt tillväxt- och marginalutveckling, andel fondägande samt listar våra favoriter i sektorn.

Afv-portföljen

Efter lång tid utan fastighetsaktier har portföljen tagit in ett litet innehav i sektorn.

Börsgolvet

Dödspiralfinansiering, skattepengar och adelsskvaller. Ännu en vecka har passerat i kvarteren kring Stureplan!

Investeraren

Investmentbolaget Spiltans VD Per H Börjesson är så bullish inför 2023 att han kan tänka sig att tumma på sin försiktiga strategi och använda belåning för att köpa mer. Om storinnehavet i Paradox säger han att det kan vara en uppköpskandidat för Microsoft.

Råduppföljning

En svag omgång i ett tufft börsklimat. Endast en av tretton aktier steg sett över ett år. Det var rätt att undvika MTI Investment som rasat sedan noteringen ifjol. Många av IPO-bolagen har haft det tufft.

Insiderkollen

Afv går igenom alla aktuella insynsaffärer. Denna vecka har intressanta transaktioner bland annat skett i Collector, Trianon och BHG.

VIKTIGASTE BOLAGSHÄNDELSERNA VECKA 51

Kommande vecka rapporterar SkiStar, Purefun, Trainimal och Phase Holographic. Utdelningar är att vänta från Cibus Nordic och Vitec. Här listar Affärsvärlden alla bolagshändelser vecka 51.

DU TJÄNAR MER PÅ ANALYS FRÅN AFFÄRSVÄRLDEN

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets