Alla Börsplus analyser vecka 20

Analyser av: Bravida, Acucort, Opus Group, Ossdsign, Fagerhult, Vertiseit, Bergman & Beving, Elanders, Axkid, Leovegas samt portföljer och råduppföljning.

Bravida

Aktien har gått upp på sistone. Med rätta. Stabila vinster som återinvesteras i billiga förvärv gör Bravida till en fin vinstökningsmaskin. Hittills har varken konjunkturoro eller projektförluster rått på det.

Acucort

Bolaget utvecklar ett läkemedel mot svårare allergiska reaktioner och närmar sig marknadslansering i EU och USA. Aktiekursen har stigit rejält sedan vårt senaste köpråd, men fortsätter milstolparna att passeras så finns mer uppsida.

Opus Group

Bilprovningsbolaget Opus Group presenterar räkenskaperna för årets inledande kvartal. Hur går egentligen satsningen på bolagets tillväxtmarknader och är aktien fortsatt köpvärd?

Ossdsign

Börsaktuella medicinteknikbolaget Ossdsign har unika implantat för ansikte och skalle med potential att ta stora marknadsandelar framöver. Bolaget kan bli en tillväxtraket men vägen till framgång ser också kostsam och lång ut. Sista teckningsdag: 190517

Fagerhult

Belysningskoncernen har gjort ett stort italienskt förvärv och plockar nu in pengar för att minska skuldsättningen. Aktien har pressats något av det och en svagare marknad – kanske överdrivet mycket?

Vertiseit

Vertiseit är ett bolag inom tillväxtnischen digital skyltning som sticker ut med stabil lönsamet och en internationell mjukvarusatsning som kan bli jackpot. Men aktien är inte direkt billig. Är den värd risken? Sista teckningsdag: 190517

Bergman & Beving

Arbetet med att få upp lönsamheten går i rätt riktning. Men med en svag byggmarknad som agerar motvind går det ganska långsamt. Att köpa aktien här kan bli ett test för tålamodet.

Elanders

Logistik- och flödeshanteringsbolaget Elanders har genomgått en ganska spännande transformation under de senaste åren. I fjol växte bolaget 9 procent organiskt. Det imponerar. Men vad händer med marginalerna och är aktien köpvärd?

Axkid

Axkid, med sina bakåtvända bilbarnstolar, satsar hårt på framtiden med fler säljkontor och egen fabrik för montering i Kina. Avgörande är om bolagets nya produkter som lanseras i år får fäste på marknaden.

Leovegas

Spelbolaget Leovegas var länge den stora kelgrisen i sektorn med en fantastisk organisk tillväxt. Efter två mindre lyckade förvärv i Storbritannien avtog stjärnglansen snabbt. Två tredjedelar av börsvärdet är utraderat senaste året. Kan Leovegas hitta formen igen så kan aktien bli en riktigt bra placering.

Buy and Hold-portföljen

Råduppföljning

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här