Alla Börsplus analyser vecka 4

Analyser av: Proact, Stenocare, Collector, Boozt, Essity, MTG, Bilia, Svedbergs, ODI Pharma, Telenor, Nilörngruppen samt Uppföljning och Börsplus Podcast.

Proact 

I höstas tog vi in aktien i Börsplus portfölj och tesen var att marginalen var på väg upp. I måndags vinstvarnade bolaget på grund av raka motsatsen. Är det dags att sälja?

Stenocare 

Detta blev Europas första noterade cannabisbolag och starten var lovande. Tills allt rasade när alla leveranser från bolagets råvarupartner stoppades. Nu siktar man på en comeback. Hur ser oddsen ut?

Collector 

Nischbankerna i allmänhet och Collector i synnerhet har inte värderats högt på börsen på senare år. Särskilt inte mot bakgrund av deras höga tillväxt. På onsdagen kom ett dystert besked från Collector som visar att det varit helt i sin ordning.

Boozt

E-handelsbolaget Boozt växer snabbt. Frågan är om bolagets nya initiativ, för att få ned returgraden, kan driva marginalerna mot en acceptabel lönsamhet.

Essity

Hygienbolaget Essity rapporterade räkenskaperna för helåret 2019. Den stora saken i rapporten var oron kring prissänkningar som väntas pressa resultatet.

MTG

Analyser är delvis färskvara. När det hänt mycket med börskursen och/eller i verksamheten så kan det ofta vara läge att se över ursprungsrådet. Här är ett bolag där vi byter fot.

Bilia 

Bilkedjan avslutar året med ett rekordresultat. Men är lönsamhetsnivån verkligen uthållig?

Svedbergs

Snålar svensken på badrumsinredning? Eller är Svedbergs. Dalstorps stolthet inom badrumsinredning, ”stuck in the middle” mellan Ikea och lyxigare märken. Är aktien billig nog för att man ska ha överseende med den trängda positionen?

ODI Pharma

Cannabisbolaget ODI Pharma steg drygt 30 procent i börsdebuten. Men hur brukar det egentligen gå för noteringarna under första handelsdagen. Fungerar devisen ”teckna-sälj”?

Telenor

Telenors är spretigt med både asiatisk tillväxt och nordisk stabilitet. Det är en blandning som skapar en bra kupongaktie till attraktiv rabatt.

Nilörngruppen

Etikettbolaget tvingades tidigare i veckan att vinstvarna på grund av utmaningarna i England. Aktien värderas lågt. Köpläge eller värdefälla?

Uppföljning: 5 av 5 rätt

En stark omgång där samtliga av omgångens fem köpråd utvecklades bra. Spotlightbolaget Litium dubblerades exempelvis och både C-Rad och JLT bjöd på över 50 procents uppgång. Några av de övriga aktierna som analyserades var KappAhl, Thule, Lifco och Note.

Nytt avsnitt av Börsplus Podcast

I detta avsnitt tar Peter Benson och Daniel Svensson tempen på en rad bolag verksamma inom det breda begreppet molntjänster. Det har även varit lite aktivitet på IPO-fronten.

 

Du tjänar mer på analys från Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på www.borsplus.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till www.affarsvarlden.se. I sällsynta fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.