Alla Börsplus analyser vecka 49

Analyser av: Starbreeze, Lime Technologies, Azelio, BiBBInstruments, Q-linea, Clas Ohlson, Zetadisplay Pref, Handicare, Tobin Pref, förändringar i Börsplusportföljen och köpråd i december.
Alla Börsplus analyser vecka 49 - b61059c4-487a-4807-bb86-f3e86b6641eafitcroph450q80upscaletruew800s4c4134ea77ae7b37bd9edcac21b3469ec27c96bb

Starbreeze

Datorspelsbolaget som är mest känt för spelserien Payday ansöker om företagsrekonstruktion. Sannolikt kommer merparten av aktievärdet att utplånas längs vägen och bolagets vd Bo Andersson Klint lämnar bolaget. Hans två veckor gamla aktieförsäljningar lämnar en bitter eftersmak.

Lime Technologies

Börsaktuella Lime bockar av många av de saker som börsen gillar allra mest. Som hög tillväxt, återkommande intäkter och fina vinstmarginaler. Det talar för en okej notering även om prislappen är rätt häftigt tilltagen.

Azelio

Tanken är att utveckla ett solenergisystem som kretsar kring en stirlingmotor som medger termisk lagring. Med 75 anställda och 2 Mkr i omsättning förstår man att Azelio är en mycket ambitiös satsning. Börsplus pekar här ut en rad graverande fakta som kastar skugga över den mycket soliga bild som ledningen målar upp av framtiden.

BiBBInstruments

Medicinteknikbolaget BiBBInstruments instrument för biopsi möjliggör bättre cancerdiagnostik. Bolaget genomför nu en företrädesemission för att snabba på utvecklingen av Model X som beskrivs som en “game changer”. Aktien ser attraktiv ut.

Q-linea

Uppsalabolaget Q-linea söker kapital på börsen för en gedigen satsning inom diagnostik av sepsis som i bästa fall kan rädda många liv och fylla investerarnas plånböcker. Men det är inte en notering utan varningsflaggor.

Clas Ohlson

Det blir ett förlorat år för prylkedjan som nu tvingas ta stora kostnader för att lämna butiksmarknaderna utanför Norden. På sikt är det nog bra och kanske tar man nu i lite extra för att bädda för bättre resultat längre fram. Men skuldsättningen har ökat och frågan är om bolaget verkligen kan behålla den generösa utdelningen.

Zetadisplay Pref

Zetadisplay har gjort en imponerande turn-around senaste åren och fortsätter växa de återkommande intäkterna. Vi ser ingen överhängande risk för inställd utdelning på preferensaktien. Tyvärr har vi ändå svårt att se att något som helst scenario där preffen ger rimlig avkastning från nuvarande kurs.

Handicare

Aktien har varit urdålig sedan noteringen här om året. Bolaget ruvar på ett guldägg i form av sin rörelse inom trapphissar men tyvärr finns annat i koncernen som inte är lika bra.

Tobin Pref

Litar man på att Klövern och Rutger Arnhult håller liv i bostadsutvecklaren Tobin så är preferensaktien en “obligation” med kort löptid och upp till 8,5 procents årsränta. Det är ingen dålig placering.

Börsplus portfölj: Laddar om efter matt november

Börsplus portfölj var stabil under november. Index backade ett par procent. December har startat skakigt men vi laddar inför årsskiftet med ett par nya innehav.

Börsplus köpråd: Här finns uppsidan i december

De tidigare så billiga nätspelbolagen har värderats upp och lämnat plats för nya aktier på Börsplus lista över pappren med störst kurspotential just nu. Se vilka de är här.

Nytt avsnitt av Börspluspodden.

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.