Alla Börsplus analyser vecka 8

Analyser av: Instalco, PiezoMotor, Garo, Ferroamp, Poolia, Bahnhof, GHP, Medfield Diagnostics, Engelska Skolan, Net Gaming, Sagax, Björn Borg, Sportamore samt råduppföljning.
Alla Börsplus analyser vecka 8 - 6eba6563-b34c-412d-a2af-23b43871d610fitcroph450q80upscaletruew800sacca2dc16a5513e19cd75cdcd4ffecea2eef0d05

Instalco

Att det råder fortsatt högtryck i installationsbranschen visar boksluten från branschjätten Bravida och uppstickaren Instalco. Man måste tro det planar ut på denna höga nivå för att gilla aktierna.

PiezoMotor

Uppsalabolaget PiezoMotor har haft en stark kursutveckling sedan noteringen för ett par år sedan. Förväntningarna på bolaget är höga samtidigt som tillväxtmöjligheterna ser spännande ut. Är aktien köpvärd eller finns det risk för att motorn skär sig?

Garo

Garo har klarat sig hyggligt bra trots bostadsfrossan på börsen. Men nyproduktionsmarknaden lär minska framöver och frågan är om den växande affären inom laddstolpar för elbilar kan väga upp. Att bolaget nu sparkar vd:n adderar till osäkerheten.

Ferroamp

Noteringsaktuella Ferroamp har utvecklat en plattform som skall minska elnätsavgifter och energiförluster. Marknadspotentialen känns kittlande samtidigt som utmaningen med att vara något av en pionjär är stor.

Poolia

Tack vare besparingar finns hopp om acceptabel lönsamhet på sikt trots att bokslutet inte var särskilt bra.

Bahnhof

Det är svårare att försvara en hög värdering av bredbandsoperatören när den snabba tillväxten nu mattas av samtidigt som planerna att särnotera Elementica skrotas. Men kan Bahnhof hålla uppe tillväxttakten på en mer stagnerad bredbandsmarknad så finns fortsatt uppsida.

GHP Specialty Care

Specialistvårdsbolaget GHP avslutar 2018 med god organisk tillväxt och stärkt lönsamhet. Kan bolaget vinna nya managementkontrakt utomlands?

Medfield Diagnostics

Medicinteknikbolaget Medfield Diagnostics har utvecklat ett instrument för diagnos av hjärnskador. Planen är att instrumentet blir CE-märkt i år och att försäljningen kan börja ta fart. Givet många bra kvaliteter är aktien inte högt värderad.

Engelska Skolan

Halvårsrapporten har ljusglimtar och blundar man för dagens utmaningar finns fina tillväxtmöjligheter att drömma om framöver. Verkligheten här och nu är dock tuff.

Net Gaming

Affiliatebolaget Net Gaming sjönk kraftigt på börsen efter en ljummen avslutning på året. Aktiemarknaden verkar ta fasta på det sekventiella intäktstappet och minskad vinst på sista raden. Vi tycker dock det är en överreaktion.

Sagax

Fastighetsägande är på många sätt en kapitalförvaltningssport – vad ska man investera i och hur ska detta finansieras? David Mindus är en av branschens skickligaste i bägge grenar med högavkastande fastigheter i fyra länder och fyra olika serier av aktier att välja mellan. Ett av dessa aktieslag lockar till köp.

Björn Borg

Bokslutet bjöd på oväntat bra tillväxtsiffror. Är det en trend som håller i sig så finns goda möjligheter till uppvärdering av aktien.

Sportamore

I hela e-handelssegmentet har förhoppningarna om högre lönsamhet skruvats ned rejält under hösten. När den synen sprider sig till Sportamore lär aktien pressas ytterligare.

Råduppföljning

Stor del av Börsplus råd för ett år sedan blev rätt. Nokia, Proact och Veteranpoolen var de stora vinnarna. Även köpråden i Swedbank och Resurs Bank gick helt okej. Omgångens säljråd var ESEN Esports och Minesto där den förstnämnda halverats medan Minesto bjöd på en stark uppgång. Övriga aktier som analyserades var bland annat Autoliv, H&M och Oscar Properties.

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.