Alla Börsplus analyser vecka 9

Analyser av: Addlife, Europris, Shortcut Media Group, Rovio, Amhult2, DistIT, Ascelia Pharma, Global Gaming, Momentum Group, Swedol, Nustay samt portföljförändringar.

Addlife

Addlife har haft en stark utveckling sedan avknoppningen från Addtech 2016. Bolaget har nu tagit steget ut i Europa. Kan kursresan fortsätta?

Europris

Europris är det norska svaret på Wal-Mart eller Costco. Bolaget är en vinnare på det skifte som sker mot lågprisvaruhus och har en imponerande hög lönsamhet. Men ökad konkurrens är ett moln på himlen.

Shortcut Media Group

Det lilla filmproduktionsbolaget Shortcut Media Group kan lägga ett tungt räkenskapsår till handlingarna. Kan bolaget återgå till lönsam tillväxt under 2019?

Rovio

Mobilspelbolagen har generellt sett inte varit bra aktieplaceringar och finska Rovio blev en riktig flopp för de som tecknade sig i noteringen. Förtjänar aktien en andra chans?

Amhult 2

Om utvecklingen av bolagets fastighetsprojekt Amhult Centrum utanför Göteborg löper enligt plan finns en uppsida på drygt 60 procent i aktien.

DistIT

2018 var ett bra år för IT-distributören DistIT. Kan utvecklingen fortsätta så ser uppsidan i aktien attraktiv ut. Eller har aktiemarknaden tagit fasta på risken för ökad prispress och konkurrens?

Ascelia Pharma

Ascelia Pharma blir den första lite större börsnoteringen i år. De 200 Mkr bolaget vill få in ska finansiera läkemedelkandidaten Mangoral genom fas III-studier till marknadslansering. Den som investerar i den här typen av högriskbolag kan ha en del att hämta i Ascelia.

Global Gaming

Global Gaming med varumärket Ninja Casino i spetsen avslutade 2018 svagt med negativ sekventiell tillväxt och försämrad lönsamhet. Aktien faller tungt på beskedet. Vi har synat rapporten och utsikterna framåt.

Momentum Group

Köp inte cykliska aktier när de är billiga – då är resultatet på topp och nära att vända ned. Det är en tumregel på börsen som ofta stämmer. Men kanske är industriåterförsäljaren Momentum Group ett undantag.

Nustay

Det noteringsaktuella bolaget Nustay har utvecklat en hotellbokningsplattform och skall ta upp kampen med giganter som Hotels.com och Booking.com. Finns det rum för uppstickare? Svaret är ja. Men det blir en kamp David mot Goliat.

Swedol

Bygghandelsbolaget har inlett en offensiv med förvärv och nya butiksöppningar. Det bådar gott – vi köper en post till Börsplus portfölj.

Portföljer: Flera nya drag efter boksluten

Efter att synat massor av bokslut har vi fastnat för ett tiotal aktier såpass mycket att de köps in till Börsplus portfölj respektive Buy&Hold-portföljen.

Börsplus portfölj: Februari gav god fångst i rapportfloden

Nytt avsnitt av Börsplus podcast

Du tjänar mer på analys från SvD Börsplus

Prenumeranter har full tillgång till:

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel finns på www.svd.se. I juli 2019 migrerades denna och ett tusental andra artiklar över från SvD till analystjänsten Börsplus och därefter (april 2020) till Affärsvärlden. I vissa fall har delar av dessa artiklar dessvärre inte följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla tabeller, bilder, formatering eller rutor med tilläggsinfo. Om du vill vara säker på att läsa en artikel med helt fullständig information bör du alltså söka rätt på ursprungsversionen på www.svd.se. Ett enkelt sätt att hitta dit är att via en sökmotor som Google söka på ”SvD Börsplus + [Bolag] och/eller [Rubrik]”.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här