Alligator får in 107 Mkr i nyemissionen – behöver betydligt mer

Bioteknikbolagets företrädesemission av units tecknades till totalt 70,9% och Alligator får därmed in 107 Mkr före kostnader. Emissionsguiden hissar en avslutande flagga.
Alligator får in 107 Mkr i nyemissionen – behöver betydligt mer - Alligator Bioscience
Alligator Bioscience företrädesemission tecknades till 71%.

Bioteknikbolaget Alligator Bioscience har publicerat utfallet för sin företrädesemission av units. Teckningsgraden blev 70,9%, varav 70,5% tecknades med stöd av teckningsrätter och 0,4% utan. Det innebär att Alligator tillförs 107,1 Mkr före kostnader om 10 Mkr.

Bolaget bad aktieägarna om 151 Mkr och emissionen var säkrad till 40% på förhand genom teckningsåtaganden. Det fanns även en övertilldelningsemission (ibland även kallad övertilldelningsoption) inbakad i företrädesemissionen som hade kunnat inbringa ytterligare 100 Mkr. Men eftersom emissionen inte övertecknades kommer övertilldelningen inte aktiveras.

Emissionsguiden hissade tidigare två flaggor för emissionen: ”Aktien handlas ned till teckningskurs” och ”Kapitalbehov i trängt läge”.

En avslutande flagga

Det hissas nu även en retroaktiv flagga för ”Ej fulltecknad emission”, vars generella formulering lyder:

En nyemission som inte blir fulltecknad talar för att det är något fel på bolaget eller värderingen.

Under merparten av teckningsperioden höll sig börskursen under teckningskursen, vilket sannolikt minskade investerares benägenhet att teckna.

Behöver 190 Mkr

Alligator behöver egentligen 190 Mkr för att klara rullande tolv månader. Aktieägare får sätta sitt hopp till att teckningsoptionerna av serie TO9 som kan lösas in i december 2024 är in the money vid tidpunkten. Annars är nyemissionsrisken återigen överhängande.

Totalt antal flaggor för emissionen landade på tre och Emissionsguiden sätter punkt för sin bevakning av kapitalanskaffningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.