Allra-domen överklagas av Pensionsmyndigheten

Pensionsmyndigheten har idag lämnat in ett överklagande av den friande domen i det så kallade Allra-målet. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vårt fokus är att pensionsspararna ska få tillbaka pengarna de har gått miste om. Vi menar att transaktionerna som prövats i målet har gjorts för Allra-företrädarnas vinning och inte i pensionsspararnas intresse. Vi gör en annan bedömning än tingsrätten, bland annat gällande hur bevisningen ska värderas och hur de rättsliga frågorna ska bedömas”, säger Lena Aronsson, chefsjurist på Pensionsmyndigheten.

Daniel Barr, generaldirektör på Pensionsmyndigheten, är i DN debatt hård i sin kritik mot domen och menar att detta ifrågasätter hela systemet.

”Man kan ifrågasätta om det alls är rimligt för pensionssparare att under sådana förutsättningar placera medel i värdepappersfonder framöver. Det motiverar i sin tur frågan om staten och kollektivavtalsparterna framåt borde använda sig av värdepappersfonder i pensionssystemen på det sätt som görs i dag.”OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.