Allt fler tror på stigande bopriser

Andelen av besökarna på Hemnet som tror på stigande bostadspriser fortsätter att öka - till den högsta nivån på två år.

Det visar Hemnets köparbarometer, som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av.

“Det ser ut som om det kan bli brittsommar även på bostadsmarknaden. De stigande prisförväntningarna är ytterligare en positiv indikation som ligger i linje med andra indikatorer som tyder på en stabil utveckling, eller kanske till och med en återhämtning”, säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt.

Andelen som tror på stigande bostadspriser de närmaste sex månaderna ökar till 31 procent i september från 29 procent i augusti, medan andelen som tror på sjunkande priser ligger kvar på 17 procent.

Därmed är det 14 procentenheter fler som tror på stigande än sjunkande priser, vilket är den största övervikten sedan september 2017, då barometern först genomfördes. Även andelen som tror på stigande bostadspriser är den högsta på två år.

“Andelen optimister har ökat tydligt, trots all oro i omvärlden, med mycket mediefokus på handelskrig och en eventuell hård brexit. Det verkar som om bostadsköparna tar fasta på andra parametrar”, säger Staffan Tell.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här