Allt hetare bostadsmarknad

Det är återigen stekhett på bostadsmarknaden. Och halvvägs in i februari fortsätter priserna att stiga.

I januari steg priserna på bostadsrätter med närmare tre procent, jämfört med månaden före, sett över hela riket. Villapriserna steg ännu mer, 3,6 procent, enligt analysföretaget Valueguards månatliga siffror.

Nu är januari normalt sett alltid hetare än andra månader. Rensat för den effekten steg priserna mer måttligt, plus 0,6 respektive 0,5 procent.

Och någon avmattning syns inte – i alla fall inte ännu. Halvvägs in i februari steg bostadsrättspriserna i Stockholm med ytterligare två procent jämfört med januari. I Göteborg är uppgången en procent, enligt den statistik som Valueguard har tillgänglig.

Även antalet affärer är på klart högre nivåer, tio procent fler avslut gjordes i januari jämfört med ett år tidigare, varav bostadsrätterna svarar för den största delen av ökningen.

Sett över ett år har priserna på både bostadsrätter och villor nu stigit med drygt sex procent. Störst är uppgången på villor i Malmö, nästan åtta procent, och bostadsätter i Stockholm, sju procent.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.