Amerikanska ETF-marknaden passerar 5 biljoner dollar på positiva vaccinresultat

Storleken på börshandlade fonder, ETF, under förvaltning i USA passerade i förra veckan fem biljoner dollar, motsvarande 43 125 miljarder kronor. Det är ett nytt rekord och beror på att pengar strömmar in efter positiva vaccinresultat.
Amerikanska ETF-marknaden passerar 5 biljoner dollar på positiva vaccinresultat - dollar-affarsvarlden-700_binary_6867266.png
Investerare bedömer nu att ”covid-vintern” 2020 kommer att följas av ”återöppningsvåren” 2021, rapporterar CNBC.

Hittills i år har det strömmat in över 400 miljarder dollar i ETF:er. Det har bara inträffat en gång tidigare att den summan överskridits under ett år.

Under november, när Pfizer och Moderna kommit med de goda nyheterna kring sina vaccin, har pengarna mest strömmat till ETF:en SPDR S&P 500, motsvarande 15,1 miljarder dollar. Därefter följer Vanguard Total Stock Market med 2,8 miljarder dollar och iShares Russell 2000 med 1,6 miljarder dollar, enligt ETF.com

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco