Analyshusen positivt inställda till Sandvik efter Q3-rapport

Sandvik får under måndagen flera justerade riktkurser efter sin kvartalsrapport i fredags. Två av analyshusen, Kepler Cheuvreux och Pareto, ställer sig positiva med upprepade köprekommendationer.
Foto: Johanna Norin/TT
Kepler höjer också riktkursen med en krona till 204 kronor per aktie.

Rapporten har fått analyshuset att höja prognoserna för 2021-2022 marginellt. Samtidigt välkomnas beslutet om att skapa ett nytt gruvområde i form av Crushing and Screening.

”’Nya Sandvik’ kommer efter avknoppningen bestå av tre divisioner varav två inom gruvor. Det kommer att gynna omvärderingen av aktien då marknaden nu fokuserar på Machining Solutions. Vi ser positivt på att man fattat beslut i frågan om avknoppning av Materials Technology, även om det dröjer till 2022”, skriver Kepler.

Pareto kommenterar rapporten som en där de tre affärsområdena rapporterade bättre än väntade marginaler medan orderingången var blandad. En sak som gör Sandvik attraktiv gentemot rivaler är indikationer om fler förvärv på 1-10 miljarder kronor, skriver Pareto. Riktkursen på 205 kronor och köprekommendation upprepas.

Övriga analyshus som justerat riktkurser för Sandvik efter rapporten är;
– Danske Bank – höjer riktkursen till 210 kronor (200) – upprepar köp
– Morningstar – höjer riktkursen till 146 kronor (138) – upprepar sälj
– ABG Sundal Collier – sänker riktkursen till 190 kronor (200) – upprepar köp
– JP Morgan – höjer riktkursen till 200 kronor (195) – upprepar övervikt