Analytiker om Stillfronts rapport: Detta är lovande inför framtiden

Stillfronts ARPDAU-siffror (genomsnittlig intäkt per dagligt aktiv användare) är lovande inför framtiden, menar investmentbanken Pareto i en analysuppdatering efter morgonens kvartalsrapport.
Stillfront redovisade under morgonen en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet samtidigt som vinsten efter skatt blev något lägre än Factset-förväntningarna. Bolaget hade sedan tidigare redovisat preliminära siffror för april och maj.

Stillfront uppger att dess tre segment ökade detta intäktsmått på årsbasis. Pareto lyfter fram att till skillnad från det första kvartalet drivs tillväxten av antalet användare och betalande användare.

“Det är i vår vy mer hållbart och lovande för framtida tillväxt, särskilt när Stillfront har sett bra retentionsgrader för nya spelare som förvärvades under det andra kvartalet”, förklarar analyshuset.

Även andra firmor med bevakning med Stillfront har gett sin bild av rapporten.

I likhet med Pareto lyfter Kepler Cheuvreux fram att Stillfront ser en fortsatt positiv utveckling från den ökade användarbasen under det andra kvartalet i kombination med ökad aktivitet från sina befintliga användare.

Detta bedöms ge en positiv indikation för resterande halvåret av 2020, om än med en mer normal avkastning på marknadsföringsinvesteringar.

Analyshuset Redeye framhåller att nästa kvartal blir det första då alla nya förvärv konsolideras från start, vilket stärker deras tro om fortsatt stark utveckling för det månghövdade spelbolaget.

Sammantaget förväntade sig Kepler Cheuvreux att aktien i stort sett kommer att vara neutral av rapporten, medan Pareto förväntade sig en neutral till negativ kursreaktion, i ljuset av stark föregående kursutveckling.

Redeye är inne på samma spår med en odramatisk kursreaktion, men tillägger att de spelbolag som inte överträffar marknadens förväntningar har tenderat att straffas av marknaden.

Aktien tappar inledningsvis drygt 5 procent på rapporten.

    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här