Anders Ström: Kindred för litet för att klara sig på egen hand

"Kambi bygger morgondagens sportbok, medan Kindred bygger gårdagens", säger bettingbolaget Kindreds grundare Anders Ström till Dagens industri.
Anders Ström
Anders Ström

I onsdags avgick Kindreds VD Henrik Tjärnström efter oenigheter med styrelsen och tidigare i veckan tappade bolaget sin finanschef.

”Man behöver titta på alla alternativ, och då även en försäljning. Corvex Management har definierat att en översyn behöver göras och efter samtal med dem samt arbetet i valberedningen delar jag den uppfattningen. Alternativet att sälja verkar inte ha fallit i god jord hos Henrik Tjärnström och då får han hoppa av”, säger bolagets grundare Anders Ström till Di.

Amerikanska aktivistfonden Corvex äger i dag cirka 15% av Kindred. Anders Ström sitter på en post om 2,6% av aktierna.

Bet 365 är tio gånger större, Flutter nio gånger större och Draftkings redan tre gånger större. Men det finns tre–fyra potentiella köpare av Kindred i Nordamerika och lika många i Europa. Det saknas inte spekulanter. Men man kan inte sitta på Regeringsgatan och bygga Babels Torn, det håller inte”, säger Ström.

Anders Ström äger också runt 19,4% av aktierna i sportboksleverantören Kambi, som knoppades av från Kindred 2014. Och han tror att Kambi kan stiga rejält. Om allt går vägen så kan aktien vara värd mellan 600 och 1 200 kronor år 2027 menar han.

Vidare säger Anders Ström att Kambi bygger morgondagens sportbok, medan Kindred bygger gårdagens.

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets