Apple åker på rekordstor skattesmäll

EU väntas på tisdagen meddela Apple en skattedom som innebär att den amerikanska konsumentelektronikjättens irländska skatteupplägg underkänns och att Apple måste betala in över 1 miljard euro i extra skatter i Irland, något som både Apple och Irland motsätter sig. Det uppger källor till Reuters enligt en artikel på måndagskvällen.

Varken EU-kommissionen eller Apple ville då inte kommentera nyhetsbyråns uppgifter enligt artikeln.

Enligt Financial Times kan det bli fråga om miljardbelopp i euro i skattestraff för Apples del, sannolikt en ny rekordnivå för EU:s del.

Eoghan Murphy, statssekreterare vid Irlands finansdepartement, upprepar landets syn att man inte brutit mot några EU-regler i samband med Apples skatteupplägg. ”Vi anser inte att vi har givit Apple något statsstöd. Det är i vår nations intresse att vi försvarar vårt internationella anseende på den punkten”, säger Murphy i Reuters-artikeln.

 

 

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco