Arbetsförmedlingen varslar 160 anställda: ”Mycket tungt och tråkigt”

Arbetsförmedlingen varslar 160 anställda.
Arbetsförmedlingen varslar 160 anställda: ”Mycket tungt och tråkigt” - ARBETSFÖRMEDLINGEN
Arbetssökande vid receptionen på Arbetsförmedlingen på Regementsgatan i Malmö i november 2022. Foto: Johan Nilsson/TT

Det skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

Enligt Arbetsförmedlingen kommer nedskärningarna som en konsekvens av de ekonomiska förutsättningarna och kommer inte att beröra de lokala förmedlingskontoren.

”Det är ett mycket tungt och tråkigt besked att behöva ge kompetenta medarbetare men vi behöver anpassa oss efter de ekonomiska förutsättningarna”, säger Mikael Hvinlund, kommunikationsdirektör

Merpart av varslen kommer att beröra it-organisationen. I ett separat pressmeddelande meddelar man att delar av it-verksamheten i Östersund avvecklas, och 36 medarbetare får gå.

Förvaltningsanslagen som framförallt går till personal minskade med 250 miljoner för 2024 jämfört med 2023.

”Myndigheten behöver fortsätta anpassningen även för 2025 och 2026. Därför har myndigheten för i år infört en generell besparing på fem procent samt en fortsatt återhållsam rekrytering”, heter det i pressmeddelandet.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets