Arbetslösheten för unga minskar

Arbetslösheten fortsätter minska och mest minskar arbetslösheten bland unga. Det skriver Arbetsförmedlingen.
Arbetslöshet, arbetslösheten
Foto: Jessica Gow/TT
Arbetslösheten har minskat till 7,3% från 8,8% på ett år, det skriver Arbetsförmedlingen.

Ungdomsarbetslösheten har också minskat. minskat. Arbetslöshet bland ungdomar har ligger nu på på 9,1%, jämfört med 11,8% för ett år sedan.

”Arbetsmarknaden är fortsatt stark och det är brist på arbetskraft. Att restriktionerna nu tas bort stärker arbetsmarknaden ytterligare, särskilt inom branscher som hotell- och restaurang där många ungdomar får sitt första jobb”, säger Anders Ljungberg, tf analyschef på Arbetsförmedlingen och fortsätter:

Antalet inskrivna arbetslösa som varit utan arbete i tolv månader eller mer var oförändrat jämfört med motsvarande månad för ett år sedan. Samtidigt fortsätter antalet inskrivna som varit arbetslösa mer än 24 månader att öka.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets