Arise knyter till sig ny vindpark

Arise tecknar optionsavtal på ett nytt vindprojekt nära Svartnäs vindpark, som vindkraftsbolaget redan uppför för Blackrock.

Arise tecknar optionsavtal om att förvärva vindkraftsprojektet Enviksberget från Dala Vind. Installerad effekt kan bli cirka 35 megawatt.

Det framgår av ett pressmeddelande på fredagen.

Samtliga tillstånd för projektet har vunnit lagakraft och elanslutningen är säkerställd. Arise kommer nu att slutföra utvecklingen med avsikten att förvärva det och därefter sälja det vidare under 2018. Eventuell köpeskilling utgår till Dala Vind först för det fall projektet slutligt förvärvas av Arise.

Projektet är beläget i närheten av Svartnäs vindkraftpark, som Arise håller på att bygga för BlackRocks räkning. Projektets bedöms komma

Vi är glada över att kunna säkra projekträttigheterna till Enviksberget. Vi har goda förhoppningar om att kunna sälja det vidare till en investerare under 2018. Det känns väldigt roligt att göra vår första affär med Dala Vind och vi ser fram emot ett gott samarbete med dem för att realisera projektet, uppger Arise-vd:n Daniel Johansson i pressmeddelandet.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här