Assa Abloy köper brittiska Access-IS

Låsjätten Assa Abloy fortsätter att förvärva bolag och nu har man tecknat avtal om om förvärv av Access-IS, en leverantör av RFID, NFC och streckkodsbaserade läsare som möjliggör verifiering av rese- och ID-dokument, biljettavläsning och kontaktlösa betalningar.
Assa Abloy köper brittiska Access-IS - assa-abloy-affarsvarlden-700_binary_6875855.png
Verksamheten omsatte under förra året cirka 220 miljoner kronor. Förvärvet väntas ge en neutral effekt till vinsten per aktie. Ingen köpeskilling anges.

”Det är med glädje jag välkomnar Access-IS och dess medarbetare till Assa Abloy. Access-IS är ett strategiskt teknologiskt tillskott till Assa Abloy. Förvärvet kommer att förstärka vårt erbjudande inom utökade accessteknologier och möjliggöra kompletterande tillväxt”, säger Nico Delvaux, vd för Assa Abloy, i en kommentar.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Invesco
Annons från Trapets