Astra Zeneca erbjuder extra doser till EU

Läkemedelsbolaget Astra Zeneca erbjuder EU att leverera ytterligare åtta miljoner doser under det första kvartalet. EU bedömer dock detta som otillräckligt eftersom att det lämnar ett alldeles för stort underskott mot vad bolaget ursprungligen förbundit sig till att leverera, rapporterar Reuters.
Astra Zeneca
Tomas Oneborg/SvD/TT
Enligt Astra Zenecas och EU:s avtal skulle läkemedelsbolaget ursprungligen leverera 80 miljoner doser under det första kvartalet, med möjlighet upp till 120 miljoner doser. Förra veckan meddelade dock bolaget att det enbart kunde leverera 31 miljoner doser under det första kvartalet efter att ett produktionsproblem uppstått hos en underleverantör.

Under ett möte med EU ska Astra Zenecas vd Pascal Soriot ha upprepat budskapet att avtalet med EU har en klausul om leverans efter förmåga och gav inga nya erbjudanden om extra doser från de 39 miljoner doser som han utlovat tidigare under veckan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets