AT&T höjer utdelningen för 32:a året i rad

Amerikanska teleoperatören AT&T höjer utdelningen med 2,1 procent till 48 cent per aktie, jämfört med tidigare 47 cent. Det innebär en utdelning på 1,92 dollar per aktie i årstakt och en direktavkastning på 5,6 procent.

 

AT&T är känd som en pålitlig utdelningsaktie med god direktavkastning och bolaget har nu höjt utdelningen 32 år i följd. Utdelningstillväxten har dock varit måttlig de senaste åren då bolaget höjt kvartalsutdelningen med 1 cent årligen.

Dallasbaserade AT&T har omkring 280.000 anställda och bolagets historik har kopplingar till Bell Telephone Company som grundades av Alexander Graham Bell som tog patent på den första praktiskt användbara telefonen.

 OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.