Atomico stänger miljardfond – ska investera i teknik

Det internationella riskkapitalbolaget Atomico har stängt sin fjärde fond på 6,5 miljarder kronor. Det gör den till en av Europas enskilt största riskkapitalfonder.

Atomico kommer att använda sin fond, Atomico IV, för att investera i europeiska teknikentreprenörer. Men först när företagen uppnått en produkt- eller marknadsposition som är skalbar och redo för att bli världsledande i sin kategori.

Man har inrättat ett investeringsteam, och ett rådgivande team för värdeskapande
bestående av före detta chefer från teknikbranschen.

Rådgivarna som knyts till fonden tillhandahåller stöd
inom områden som  internationell etablering,
partnerskap deals, användartillväxt, produktutveckling, rekrytering och
talangutveckling samt marknadsföring och kommunikation.

Hela investeringsteamet på Atomico består av totalt 15 partners.

– Vi är stolta över att ha samarbetat med framstående svenska högteknologiföretag som Klarna, Mapillary och Truecaller. Sverige har många fördelar – bred och djup teknisk talang, en stödjande regering och ett blomstrande nav av techföretag, säger  Mattias Ljungman, medgrundare och partner på Atomico för Sverige.

Det här är Atomico

Atomico är ett
riskkapitalbolag som samarbetar med entreprenörer genom
serie A-investeringar och framåt. Atomico grundades 2006 och är inriktad på
europeiska företag som är redo att bli globala kategoriledare.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.