Atrium Ljungberg förvärvar stor tomträtt i Slakthusområdet i Stockholm

Fastighetsbolaget Atrium Ljungberg har tecknat ett avtal om att förvärva tomträtten Palmfelt Center i Slakthusområdet i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.
Annica Ånäs, VD på Atrium Ljungberg.
Annica Ånäs, VD på Atrium Ljungberg. Foto: Atrium Ljungberg

Tomträtten är drygt 30 500 kvadratmeter stor och baserat på en marknadsvärdering från årsskiftet är fastighetsvärdet cirka 1,56 miljarder kronor.

Vidare uppgår uthyrningsgraden till 87% och hyresvärdet uppgår till cirka 100 miljoner kronor. Bland nuvarande hyresgäster återfinns bland annat Försäkringskassan och Bostadsförmedlingen.

Förvärvet är villkorat av laga kraft vunnet beslut i kommunfullmäktige som bedöms fattas i januari 2022. Tillträde väntas ske under andra kvartalet 2022.

”Palmfelt Center har ett starkt driftnetto och ett attraktivt läge i anslutning till våra befintliga fastigheter och projekt i Slakthusområdet och utgör ett utmärkt komplement till vår satsning i ett av Stockholms bästa kontorslägen”, säger Annica Ånäs, VD på Atrium Ljungberg.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.