Laddar

Attendo riskerar vite på 4,4 miljoner euro i Finland – ska försöka få beloppet reducerat

Vård- och omsorgsbolaget Attendo kommenterar ett föreslaget vite om 4,3 miljoner euro, motsvarande cirka 50 miljoner kronor, från finska konkurrensverket.
Omsorgsbolaget Attendos huvudkontor i Danderyd.
Omsorgsbolaget Attendos huvudkontor i Danderyd. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Händelsen inträffade i samband med en inspektion förra året då en före detta medarbetare raderade information på sin telefon, vilket var i strid med Attendos regler. Informationen återskapades sedan av bolaget och lämnades in till konkurrensverket under samma dag.

“Attendo anser att vitet är oproportionerligt i förhållande till det som skett givet att Attendo hela tiden har samarbetat med myndigheten fullt ut. Nu följer en process i finska marknadsdomstolen, där Attendo kommer att agera för att försöka få vitet kraftigt nedsatt. Ett slutligt beslut om vite för processfelet väntas inte förrän nästa år”, skriver bolaget.

Utredningen av äldreomsorgsmarknaden uppges fortsatt pågå och tar normalt sett flera år att slutföra. Attendo uppger att det inte finns några indikationer på att fel skulle ha begåtts som rör utredningen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.