Autolivs rapport hyllas av Handelsbanken och Pareto

Handelsbanken upprepar köp för Autoliv samtidigt som riktkursen höjs till 98 dollar (90), motsvarande 858 kronor.
Autoliv
Bilsäkerhetsjätten har nyligen släppt sin Q3-rapport vilken enligt banken ger tydligt stöd till egna positiva synen om förbättrad operationell hävstång och återkomst till tvåsiffrig rörelsemarginal nästa år.

”Autoliv tycks vara en bra bit på väg mot att uppnå både sitt medellånga rörelsemarginalmål om 12 procent och det långsiktiga målet om 13%. Enligt vår mening är förbättrade marginaler, förbättrade utsikter för fordonsproduktionen, fortsatt högre marknadsandel i orderboken och ökad orderingång för Autoliv ännu inte inprisat i nuvarande värdering”, skriver banken.

Pareto Securities höjer Autoliv till köp från behåll och sätter som ny riktkurs 850 kronor (750).

Uppgraderingen kommer från att bolaget i rapporten uppvisar utmärkt kostnadskontroll och fortsätter växa snabbare än bilmarknaden, skriver Pareto. Bortsett från att vara attraktivt värderad tror analyshuset också på fler positiva vinstrevideringar under 2021.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.