Autotech-bolag vinstvarnar

First North-listade Diadrom, ett produkt- och specialistkonsultbolag inom diagnostik av Autotech, vinstvarnar för det fjärde kvartalet 2019.

Diadrom bedömer att bolaget med stor sannolikhet kommer att redovisa ett lägre resultat under fjärde kvartalet 2019 jämfört med motsvarande period 2018.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Ledingen bedömer att rörelseresultatet för det fjärde kvartalet kommer att uppgå till mellan 1,1 och 1,7 miljoner kronor, jämfört med 3,1 miljoner kronor motsvarande kvartal året innan.

“Vi bedömer dock att resultatnedgången i fjärde kvartalet är tillfällig och att resultatet för helåret 2019 kommer att överstiga resultatet för helåret 2018”, skriver Diadrom.

Det lägre resultatet förklaras enligt bolaget framförallt av lägre intäkter på grund av en ogynnsam mix av avslutade projekt och nyrekryteringar som leder till lägre beläggningsgrad än planerat under kvartalet.

Alla siffror är preliminära och kommer att fastställas i Diadroms bokslutskommuniké för 2019 som enligt plan ska publiceras den 21 februari 2020.

OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.
    Annonstorget Premium i samarbete med King Street Media Annonsera här