Avanza-appen och Nordnet-appen har halkat ned i topplistan över nedladdningar

Avanza-appen har halkat ned i topplistan över nedladdningar på både App Store och Google Play, efter att ha varit rankad som högst på andra plats i slutet av januari på båda plattformarna i samband med aktiehysterin. Samma mönster går att uttyda för Nordnet-appen på topplistor i Norden. Detta enligt analystjänsten Sensor Tower.
Avanza och Nordnet
Foto: Henrik Montgomery/TT, Janerik Henriksson/TT

Avanza-appen är för närvarande rankad på plats 45 på Iphone, och plats 16 på Google Play. Rankingarna på Google Play har varit motståndskraftigare hittills under februari. Enligt analystjänsten är det dock viss tyngdpunkt mot Apples plattform sett till antalet nedladdningar.

Senast Avanza-appen noterade en liknande listplacering på Iphone-sidan var den 1 januari i år, medan Google Play-rankingen är fortsatt bättre än listplaceringarna under större delen av januari. Samtidigt ska det sägas att appen noterar bättre listplaceringar jämfört med under det fjärde kvartalet 2020.

Ser man till endast finansappar ligger Avanza på tredje plats på App Store, efter Swish och Swedbank-appen. Det är däremot fortsatt den mest populära finansappen på Google Play.

På ett liknande sätt har listplaceringarna för Nordnets app försämrats i framförallt Norge och Finland, där den var rankad i toppskiktet i slutet av januari.

På App Store är Nordnet-appen just nu rankad på plats 79 i Finland, 82 i Danmark, 91 i Norge och 560 i Sverige. Motsvarande rankingar på Google Play lyder plats 23, 40 respektive 50 för de tre förstnämnda, medan tabellplacering i Sverige saknas.

Ser man till endast finansappar är rankingarna naturligt betydligt bättre, och Nordnet-appen är topprankad i Danmark.