Avanza lanserar Avanza Ränta Global

Avanza Fonder breddar sitt fondutbud och lanserar Avanza Ränta Global.
Avanza lanserar Avanza Ränta Global - Jesper-Bonnivier
Jesper Bonnivier. Foto: Avanza

Fonden kommer att förvaltas av Captor Fund Management och fokuserar på globala företagsobligationer.

Andelen investment grade-obligationer i portföljen ska uppgå till 70 procent, jämt fördelade över Nordamerika och Europa. Resterande 30 procent är high yield-obligationer. Samtliga bolag i fonden är likaviktade, vilket innebär att de utgör lika stor andel i portföljen.

”Det höga ränteläget i världen har gjort räntefonder mer intressanta och till ett bra komplement i portföljen. Genom vårt nya fondtillskott erbjuder vi nu våra kunder möjligheten till ett effektivt sparande i globala företagsobligationer”, säger Jesper Bonnivier, VD för Avanza Fonder.

Fonden kommer att exponera sig mot företagsobligationer via derivat vilket innebär att man tar svensk ränterisk istället för utländsk, samtidigt som man exponerar sig mot en global marknad. Detta för att ge en högre diversifiering, högre likviditet och minimal valutaexponering.

Räntedurationen förväntas över tid ligga på 4 år och den totala avgiften ligger på 0,58 procent.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Carnegie Fonder
Annons från VECKANS FÖRETAG
Annons från Invesco