Avanzas sparare köper Volvo Cars och säljer Novo Nordisk

Nätmäklaren Avanzas sparare köpte bolag med positiva framtidsutsikter under november, och sålde av månadens kursvinnare.
Felicia Schön, privatekonom på Avanza.
Felicia Schön, privatekonom på Avanza.

Ett av de mest köpta bolagen var läkemedelsjätten Astra Zeneca. Detta kom efter att bolaget höjt helårsprognosen och aviserat en satsning på den framgångsrika marknaden för fetmaläkemedel.

Den allra mest köpta aktien var biltillverkaren Volvo Cars som rapporterade en tvåsiffrig försäljningsökning, men pressades av att storägaren Geely sålde 100 miljoner aktier.

”Avyttringen var endast strategisk, och aktiespararna såg nedgången som ett köpläge”, säger privatekonom Felicia Schön.

Även Hexatronic tog sig in på topplistan.

”Krisdrabbade fiberbolaget Hexatronic lämnade en vinstvarning under månaden, den andra på kort tid, vilket fick kursen att falla kraftigt och kritiken att hagla. Mer riskbenägna aktiesparare tog tillfället i akt att köpa efter raset, vilket den här gången gav utdelning då Hexatronic stigit 25% sedan lägstanivån, men det gäller att vara medveten om den risk man tar”, säger Felicia Schön.

Bland de mest sålda aktierna återfinns Volvo, SSAB och Novo Nordisk. Den gemensamma nämnaren är att samtliga har haft en stark utveckling under november (stigit i snitt med 25%).

Mest köpta hos Avanza i november Mest sålda hos Avanza i november
Volvo Car SSAB B
Evolution Volvo
Astra Zeneca Novo Nordisk
Handelsbanken Tesla
Nibe H&M
Saab SSAB A
Investor Sinch
Hexatronic EQT
Securitas Scandic Hotels
Skanska SBB
Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets