Avtagande förhoppningar om ett handelsavtal mellan Storbritannien och EU

De senaste förhandlingarna om ett handelsavtal mellan Storbritannien och EU post-brexit har inte gått särskilt bra. Sannolikheten för ett avtal håller nu på att avta, rapporterar Sky News.
Avtagande förhoppningar om ett handelsavtal mellan Storbritannien och EU - brexit-700_binary_6970568.jpg
Enligt tv-nyhetskanalens politiska vice redaktör Sam Coates är det ”level playing field”-frågan som står i vägen för en uppgörelse. Med level playing field syftas på att varken ena eller andra sidan ska få ge orättvisa konkurrenssubventioner efter att Storbritannien lämnat union.

Storbritannien trädde ur formellt 31 januari men verkar ännu under EU:s lagar fram tills årsskiftet.

”Denna kväll har den brittiska sidan antytt att EU har presenterat några nya element som försvårar diskussionerna”, sade Coates.

”Vi har inte de specifika uppgifterna över vad som har gått fel men de antyder att detta är en väsentlig förändring till det sämre och sätter förhoppningarna i fara – och det hade funnits en hel del förhoppningar – om att vi skulle kunna få ett brexitavtal möjligen på lördag eller söndag denna helg. Detta håller nu på att avta”, fortsatte Coates.

Om handelsavtalet uteblir kommer Storbritannien från och med 1 januari 2021 att handla med EU under Världshandelsorganisationens (WTO) regler.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.