Bactiguard släpper desinficeringsprodukt mot coronaviruset

Medicinteknikbolaget Bactiguard lanserar en produkt med desinficerande funktion som enligt bolaget har visat sig ha en avdödande effekt på tidigare varianter av coronavirus.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Produkten Hydrocyn aqua är en vattenbaserad desinficerande produkt som visat sig ha ”en kraftigt avdödande effekt” på tidigare varianter av coronavirus, heter det.

Produkten är ursprungligen en sårvårdsprodukt som bolaget avser få registrerad som en desinficeringsprodukt, med möjlig användning på både hud och ytor, uppger Bactiguards vd Cecilia Edström för Nyhetsbyrån Direkt.

Enligt Bactiguard är det dokumenterat att produkten dödar 99,9 procent av tidigare varianter inom 15-30 sekunder.

”Tidigare erfarenhet visar att den påvisade avdödande effekten kan överföras till nya varianter av coronavirus och tester på covid-19 pågår nu på Karolinska Institutet för att verifiera detta”, skriver bolaget.

”Flera företag som vill arbeta förebyggande för att skydda sin personal har redan hört av sig till oss och börjat lägga order”, säger Cecilia Edström i pressmeddelandet.

Hydrocyn aqua är en ph-neutral och vattenbaserad produkt som, till skillnad från alkohol och klorhexidin, enligt bolaget inte är irriterande, giftig eller skadlig för kroppen. Den aktiva substansen är hypoklorsyra.

Hydrocyn aqua är en ph-neutral och vattenbaserad produkt som, till skillnad från alkohol och klorhexidin, inte är irriterande, giftig eller skadlig för kroppen. Den aktiva substansen är hypoklorsyra, skriver bolaget.OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.