Bactiguards VD lämnar

Medicinteknikbolaget Bactiguards VD Cecilia Edström har meddelat att hon önskar att frånträda rollen efter sju år i ledningen varav det senaste året som vd.
Bactiguards VD Cecilia Edström.
Bactiguards VD Cecilia Edström. Foto: Bactiguard
Styrelsen kommer därför att inleda rekryteringen av en ny VD. Hon kvarstår i rollen tills dess att en efterträdare är på plats och står även till förfogande för omval som ledamot av styrelsen.

“2020 har varit ett utmanande år och vi har byggt för framtiden. Vigilenz och de sårvårdsprodukter som följde med förvärvet är nu integrerade i Bactiguard och vår produktportfölj. Vi gjorde nyligen ett genombrott i partnerskapet med Zimmer Biomet, i form av CE-märket för deras traumaimplantat och förbereder nu lansering under 2021. Ledningsgruppen har förstärkts med erfarna ledare och vi går in i 2021 som ett starkare bolag. Därför anser jag att tiden är rätt att lämna över till en ny VD som kan sätta ribban för den kommande femårsperioden och ta Bactiguard till nästa nivå”, säger Cecilia Edström i en kommentar.

Edström anställdes inför börsintroduktionen 2014 och har varit CFO, vice vd och ansvarig för affärsutvecklingen samt nu senast vd. Hon efterträdde grundaren Christian Kinch som VD för ett år sedan.

Bactiguards valberedning har vidare beslutat att föreslå att Thomas von Koch utses till ny styrelseordförande vid årsstämman den 28 april. Nuvarande ordförande Christian Kinch föreslås bli vice styrelseordförande.

Thomas von Koch har tidigare varit vd för riskkapitaljätten EQT och är näst största ägare i Bactiguard.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.