Bang & Olufsen höjer helårsprognosen

Danska elektroniktillvekraren Bang & Olufsen rapporterar preliminära siffror för det första halvåret i det brutna räkenskapsåret 2020/21.
Bang & Olufsen höjer helårsprognosen - bang-olufsen-700_binary_6846829.jpg

Intäkterna landar på 1 155 miljoner danska kronor, vilket motsvarar en ökning med 11% i lokal valuta gentemot fjolåret.

Intäkterna för det andra kvartalet uppgår till 693 miljoner kronor. Det är också en ökning med 11% i lokal valuta mot fjolårsperioden och över väntade 663 miljoner kronor enligt en sammanställning av Bloomberg.

Rörelseresultatet före engångsposter är -11 miljoner kronor och det fria kassaflödet är 77 miljoner kronor.

Bolaget skriver att prestationen har varit över förväntan tack vare ett starkt strategiskt genomförande, framgångsrik lansering av produkter och en högre kundefterfrågan för hemunderhållningsprodukter. Det negativa har varit bristen på vissa komponenter vilket lett till ökade kostnader.

För helåret spår bolaget intäkter på 2,3-2,5 miljarder kronor (tidigare prognos 2,2 miljarder kronor. Väntat är 2,35 miljarder kronor.

Rörelseresultatet före engångsposter förväntas bli mellan minus 50 miljoner och plus 25 miljoner kronor (tidigare en förlust på 100 miljoner). Väntat från analytikernas håll är en förlust på 39,2 miljoner.

Det fria kassaflödet spås bli på mellan minus 50 miljoner och plus 100 miljoner kronor (tidigare cirka minus 200 miljoner kronor). Bolaget räknar med en negativ påverkan under andra halvåret på kassaflödet på grund av en produktionsupptrappning för att möta den ökade efterfrågan.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets