Bank of America inleder bevakning av Nibe med köp – ser uppsida på 30%

Bank of America inleder bevakning av värmeteknikbolaget Nibe med en köprekommendation och riktkursen 130 kronor, vilket innebär en potentiell uppsida på 30%. Det rapporterar Bloomberg News.
Nibe värmepump
Nibe utvecklar, tillverkar och marknadsför produkter som exempelvis värmepumpar, ventilationsprodukter, varmvattenberedare och fjärrvärmeprodukter.
Banken ser på Nibe som nummer ett kortet inom europeisk värmepump och framhåller bland annat den påskyndade försäljningstillväxten och bolagets framgångsrika M&A-historia. Uppfattningen är att bolaget har en produktportfölj som är välpositionerad för tillväxt på viktiga europeiska marknader.

Det uppges också att ifall ledningen kan uppnå sina M&A-mål att det kan då addera ytterligare 50 kronor till värderingen.

Nibe, som har backat drygt 26% i år, tappar ytterligare 1,8% till 100,50 kronor på Stockholmsbörsen under måndagen.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets
Annons från Invesco