Banker ser köpläge i Astra Zeneca efter rapportsvackan

Både Handelsbanken och Ålandsbanken ser köpläge i läkemedelsbolaget Astra Zeneca efter att aktien tappat efter rapporten i fredags. Det framgår av analyser från bankerna.
Astra Zenecas vaccin
En spruta laddas med Covid-19 vaccin från Astra Zeneca ( AstraZeneca ) vid SUS vaccinationcentral i Malmö. Foto: Johan Nilsson / TT
I rapporten, som fick aktien att tappa 6%, redovisade bolaget en vinst från kärnverksamheten som var 13% lägre än väntat. Dock var omsättningen 2% bättre än väntat samtidigt som produktförsäljningen överträffade förväntningarna med ungefär lika mycket.

Handelsbanken menar att aktien handlas till en attraktiv värdering och givet förväntningar om hög vinsttillväxt ser man fortfarande nära 20% kurspotential. Rekommendationen köp upprepas.

Ålandsbanken är inne på samma spår och skriver att P/E för 2022 är 17,8, vilket man menar inte speglar bolagets starka tillväxtprofil. Bankens värderingsmodell indikerar ett långsiktigt värde på 1 400 kronor per aktie.

Aktien handlas idag upp cirka 2% till 1 050,00 kronor.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



Annons från Trapets