Bättre än väntat för Sampo

Den finländska finanskoncernen Sampo rapport för det andra kvartalet kom in över analytikernas förväntningar.

Sampo bedömer nu att försäkringsbolaget IF redovisar en totalkostnadsprocent, kostnader i förhållande till intäkter, på mellan 84 och 86 procent för innevarande helår.

Det framgår i halvårsrapporten. I rapporten för det första kvartalet angavs en förväntan på 85 till 88 procent.

Fö det första halvåret var relationen 84,7 procent (85,8) och IF redovisade ett bättre resultat än Infront Datas snittestimat för det andra kvartalet trots en aning lägre premieintäkter än analytikersnittprognosen.

Sampos resultat före skatt blev 506 miljoner euro i det andra kvartalet. Väntat var 484 miljoner, enligt Infront Datas snittestimat utifrån nio analytikers prognoser.

Premieintäkterna inom IF uppgick 1.081 miljoner euro. Väntat där var 1.089 miljoner euro. IF bidrog med ett resultat om 242 miljoner euro, mot väntade 225 miljoner euro.

Koncernens nettoresultat var 429 miljoner euro i kvartalet, eller 0:73 euro per aktie. Snittförväntan låg på 393 miljoner euro respektive 0:71 euro.

Dela:

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB (”Ifrågasätt”) erbjuder Afv möjlighet för läsare att kommentera artiklar. Det är alltså Ifrågasätt som driver och ansvarar för kommentarsfunktionen. Afv granskar inte kommentarerna i förväg och kommentarerna omfattas inte av Affärsvärldens utgivaransvar. Ifrågasätts användarvillkor gäller.

Grundreglerna är:

  • Håll dig till ämnet
  • Håll en respektfull god ton

Såväl Ifrågasätt som Afv har rätt att radera kommentarer som inte uppfyller villkoren.



OBS: Ursprungsversionen av denna artikel publicerades på en äldre version av www.affarsvarlden.se. I april 2020 migrerades denna och tusentals andra artiklar över till Affärsvärldens nya sajt från en äldre sajt. I vissa fall har inte alla delar av vissa artiklar följt på med ett korrekt sätt. Det kan gälla viss formatering, tabeller eller rutor med tilläggsinfo. Om du märker att artikeln verkar sakna information får du gärna mejla till webbredaktion@affarsvarlden.se.